Теракти в Дамаску: десятки загиблих і поранених

Фото
Понеділок, 1 лютого 2016, 08:45

Щонайменше 60 осіб було вбито, в тому числі 25 шиїтських бійців, і десятки отримали поранення в результаті трьох вибухів у Дамаску.

Про це повідомляє Reuters.

Спочатку терорист-смертник підірвав начинений вибухівкою автомобіль біля шиїтського мавзолею Саїда Зейнаб, а потім ще два вибухи здійснили терористки-смертниці.

 

Сунітські фундаменталісти з терористичної групи "Ісламська держава" взяли на себе відповідальність за теракти. Агентство новин Amaq, яке підтримує групу, повідомило, що дві операції "завдали удару по найважливіших осередках шиїтських бойовиків у Дамаску".

 

За повідомленнями деяких ЗМІ, в результаті вибухів загинули 76 людей, проте точних даних досі немає.

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що теракт в Дамаску є спробою зірвати мирні переговори щодо Сирії, які почалися в Женеві.

"В той час, як деякі ознаки надії з'явилися на переговорах у Женеві, ми сумуємо про нові жертви в Сирії. Їх вбили ті, хто намагається знищити будь-яку перспективу на мир в країні. Напад у мечеті Саїд Зейнаб чітко спрямований на зрив політичного процесу, який є кращим і, можливо, єдиним шансом покласти край конфлікту в Сирії, що призвів і продовжує призводити до страждань", - зазначила вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.