Франція різко зменшила обсяги експорту традиційних вин

Середа, 10 лютого 2016, 17:35

Експорт традиційних французьких вин різко зменшився протягом 2015 року, попри те, що загалом галузь показала зростання доходів від експорту.

Про це пише видання Les Echo.

За інформацією видання, лідерами галузі залишаються шампанське і коньяк. Лише ці напої показали зростання як у вартісному вимірі, так і у фізичному обсязі.

"Шампанське і коньяк демонструють вражаюче повернення, зі зростанням на 9,4% в натуральному і 20% у вартісному вимірі. Ці два види вина становлять 70% експорту", - відзначає видання.

Загалом, виноробство показало минулого року зростання доходів після двох років послідовного зниження, експорт вин і алкогольних напоїв досягнув рівня 11,7 млрд євро. Такими чином, за показником позитивного балансу галузь поступається лише авіабудуванню.

"В цілому підвищення доходів по галузі забезпечується завдяки слабкому євро", – пише видання з посиланням на дані профільної федерації.

Тим не менш, інші традиційні вина (без урахування шампанського) продемонстрували зниження фізичних обсягів експорту на 5,2%.

"Франція продовжує втрачати частку ринку. Вже третій рік поспіль, обсяги впали", - цитує видання президента Федерації вина та спирту Франції Крістофа Наваррі.

"Минулого року експорт до Німеччині впав більше, ніж на 18%, до Великої Британії - на 6%", - додав він.

Таким чином, як відзначає видання, за п'ятнадцять років обсяги експорту французьких вин та алкогольних напоїв знизилися на 44%. В той же час вартість експорту французького алкоголю знизилася на третину.

"Ми страждаємо від дуже малої пропозиції, в той час як Чилі, Аргентина, Австралія, наші італійські та іспанські сусіди збільшили своє виробництво", - говорить Крістоф Наваррі.

Видання нагадує, що три останні врожаї винограду у Франції були дуже скромними за обсягами і за якістю.

Врожай 2015 року має бути винятковим, проте обсяги заготовлених матеріалів не зможуть компенсувати виробничі втрати від попередніх років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.