Пропутінський французький політик балотуватиметься в президенти

Четвер, 11 лютого 2016, 13:01

Французький лівий політик, відомий своїми прокремлівськими поглядами, Жан-Люк Меленшон заявив, що буде балотуватися на пост президента знову в наступному році.

Як пише Le Monde, Меленшон "запропонував" свою кандидатуру в ефірі телеканалу TF1 ввечері 10 лютого.

"Це (наступні президентські вибори) величезна можливість зняти окови, які паралізують нас сьогодні. Це можливість перегорнути сторінку несправедливої і жорстокої системи нашої країни і континенту мирно і демократично", -  заявив він.

Він також наголошує на тому, що він є кандидатом, який не повʼязує себе з інтересами будь-якої партії, а представляє лише інтереси людей. 

"Я пропоную свою кандидатуру. Я не прошу ні в кого дозволу. Я взагалі поза партій, я відкритий для всіх організацій, мереж, але перш за все, для людей", - сказав він.

Колишній соціаліст, євродепутат, Меленшон, на останніх президентських виборах 2012 року набрав 11,1% голосів у першому турі, чому сприяла підтримка комуністів.

Фінансувати свою кампанію Меленшон збирається на кошти, які планує збирати за допомогою спеціального сайту.

Раніше повідомлялося, що лідер ультраправої французької партії "Національний фронт" Марін Ле Пен офіційно оголосила про свій намір балотуватися під час президентських виборів в 2017 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.