США вимагають від союзників посилення боротьби проти ІДІЛ

Четвер, 11 лютого 2016, 15:43

Сполучені Штати наполягають на тому, що міжнародна коаліція має збільшити свої зусилля у боротьбі з терористичним угрупованням ІДІЛ.

Про це пише Reuters.

Як відзначає видання, при цьому США  відзначають, що союзники по коаліції мають збільшити свій внесок у спільні зусилля зі знищення "Ісламської держави" незалежно від того, чим закінчиться врегулювання внутрішнього сирійського конфлікту.

Так, за інформацією агентства, міністр оборони США Еш Картер повинен почати в четвер увечері в Брюсселі переговори з більш ніж двома десятками міністрів оборони, в тому числі з очільником оборонного відомства ключового союзника Саудівської Аравії, яка вже заявила про готовність відправити спецназ в Сирію.

"Ми робимо акцент саме на боротьбі з ІДІЛ, що кампанія буде йти далі, тому що ІДІЛ потрібно перемогти, що б не трапилося з сирійською громадянською війною", – заявив Картер.

Сполучені Штати сподіваються, що позиція міністрів оборони країн коаліції дозволить забезпечити більш ефективну підтримку військової кампанії, яка спрямована на те, щоб знищити "Ісламську державу".

Втім, відзначає видання, спільної позиції міністрів оборони недостатньо для того, щоб країни коаліції збільшували свою роль у боротьбі з ІДІЛ, адже в багатьох країнах для збільшення контингенту потрібна згода національних парламентів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.