ЄС дав Греції 3 місяці на усунення порушень проведення контролю на кордоні

П'ятниця, 12 лютого 2016, 14:39

Рада ЄС ухвалила рекомендації для Греції щодо усунення серйозних недоліків, виявлених в ході перевірки застосування шенгенських правил у сфері зовнішнього прикордонного контролю.

Про це йдеться у заяві на сайті ЄС.

"Рекомендовані дії охоплюють такі аспекти, як процедури реєстрації, прикордонний морський контроль, прикордонні процедури, аналіз ризиків, підготовка кадрів, інфраструктура і техніки та міжнародне співробітництво", - йдеться у заяві.

У рекомендації також зазначається, що Греція вжила ряд заходів, щоб розібратися з ситуацією, але враховуючи масштаб ситуації, необхідні подальші зусилля.

"Загальне функціонування Шенгенської зони - це серйозна небезпека. Труднощі, з якими стикається Греція, впливають на ЄС в цілому і повинні бути вирішені колективно", - зазначається у заяві.

У документі підкреслюється, що якщо після трьох місяців з моменту прийняття Радою ЄС рекомендацій, серйозні недоліки збережуться, а вжиті заходи будуть достатніми, Єврокомісія може ініціювати застосування процедури, передбаченої у статті 26 Шенгенського кодексу про кордони.

Відповідно до цієї статті Єврокомісія може вносити рекомендації, які мають бути прийняті у Раді ЄС кваліфікованою більшістю, знову ввести контроль на всіх або конкретних ділянках кордону одного або більше держав-членів в якості крайнього заходу.

Вони можуть бути введені на строк до шести місяців. Управління на кордонах може бути продовжене ще на шість місяців із максимальної тривалістю два роки.

Як повідомлялося, 27 січня Єврокомісія опублікувала звіт, в якому заявила, що Греція залишає без належної уваги свої зобов'язання з контролю зовнішніх кордонів і має серйозні недоліки у проведенні реєстрації та ідентифікації нелегальних мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: