Громадянське суспільство закликає українську владу прискорити реформи

Субота, 13 лютого 2016, 14:55

Платформа громадянського суспільства (CSP) Україна-ЄС закликає українську владу прискорити темпи реформування в ключовиї сферах, зокрема, посилити боротьбу з корупцією.

Про це йдеться у заяві платформи, ухваленій за результатами другої зустрічі експертів.

Так, у заяві йдеться, що експерти платформи позитивно оцінили останні законодавчі зміни  в Україні у сфері боротьби з корупцією, проте відзначили "відсутність політичної волі для повної реалізації антикорупційного законодавства".

У звʼязку з цим, члени платформи закликали всі політичні сили в владу вжити заходів для реалізації нового антикорупційного законодавства та забезпечення повноцінної роботи нових органів по боротьбі з корупцією.

Зокрема, завершити відбір кандидатів на посади в Національну агенцію з питань запобігання корупції.

Члени платформи також наголосили на необхідності негайної ратифікації Україною Римського Статуту Міжнародного Кримінального суду, як це передбачено в Угоді про асоціацію.

Також у заяві наголошується на необхідності пришвидшення темпів реформування у сфері трудового законодавства, децентралізації, судової реформи, необхідності термінових реформ і подальшої ефективної реалізації в державного управління, в тому числі цивільної служби і державних закупівель секторів.

Йдеться у заяві і про необхдінсть реалізації запланованих реформ енергетичного сектору, зокрема, у сфері підвищення енергоефективності.

Експерти наголошують, що швидка реалізація амбітних планів з реформування у головних соціально-економічних сферах дозволить прискорити безвізовий діалог з ЄС та сприятиме європейській інтеграції України.

Як відомо, в грудні 2015 року президент та прем’єр спільно пообіцяли ЄС скоригувати низку антикорупційних законопроектів, які перед тим були спотворені у ВР.

Це відкрило можливість для схвалення позитивного висновку Єврокомісії щодо безвізового діалогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.