Український дисидент закликав голландців голосувати за асоціацію

Вівторок, 16 лютого 2016, 14:21

Правозахисник, колишній дисидент та політв'язень Семен Глузман закликав голландців проголосувати за ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це йдеться в його заяві, яку розмістив на своїй сторінці у Facebook голландський радянознавець, правозахисник, генеральний секретар міжнародної організації Глобальна ініціатива в психіатрії Роберт Ван Норен.

"У двадцять п'ять років я став в'язнем внутрішньої в'язниці КДБ. Радянський суддя тоді ж, у 1972 році назвав мене особливо небезпечним державним злочинцем і відправив на довгі сім років у табори суворого режиму і три роки заслання в Сибіру. А був я винен тільки в одному – хотів свободи слова в своїй країні", - пише Глузман.

"У новій країні, незалежній Україні я отримав те, про що мріяв. Свобода слова тут реальність. Моя країна поступово, іноді болісно знаходить всі риси європейської держави", - відзначає він.

"У моїй країні сьогодні війна. Російський диктатор Путін категорично не хоче дозволити нам, українцям жити по-європейськи. Він, колишній офіцер КДБ вважає свободу слова небезпечною інфекцією. Він боїться, що слідом за нами російський народ захоче жити з європейськими цінностями, тобто без нього, Путіна. Сьогодні Росія живе в страху, там як і раніше переслідують інакомислячих", - говориться в заяві правозахисника.

"Ми, як можемо, захищаємо вже стало для нас звичним Диво свободи слова, свободи думки, свободи сумнівів. Ми, українці вільно говоримо на двох мовах, українській і російській, відвідуємо храми різних конфесій або зовсім не буваємо в них. Ми – вільні. І ми дуже хочемо освоїти всі без винятку європейські цінності, отримані вами, громадянами Нідерландів при народженні. Ми мріємо стати повноправними європейцями. Допоможіть нам, віддайте за нас свій голос на майбутньому референдумі", - закликає дисидент.

Як повідомлялося, Виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС на середу 6 квітня 2016 року.

Раніше в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Зібрати підписи вдалося завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС ("Комітет громадян ЄС") і євроскептичного мозкового центру "Форум для демократії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.