Голова Європарламенту не гарантує ухвалення угоди щодо збереження Британії

Вівторок, 16 лютого 2016, 14:43

Європарламент не буде блокувати ухвалення угоди з реформування ЄС, яка допоможе зберегти Велику Британію в ЄС, але може не підтримати деякі її положення.

Про це повідомив голова Європарламенту Мартін Шульц після зустрічі з прем’єр-міністром Великої Британії Девідом Кемерном, повідомляє Reuters.

"Я можу дати вам гарантію, що Європарламент буде відразу (після британського референдуму щодо виходу Британії з ЄС), приймати законодавчі акти, запропоновані Єврокомісією щодо реформ в ЄС", - сказав Шульц.

"Але, маю прояснити, жоден уряд не може зайти в Європарламент і сказати: це наша пропозиція, ви можете дати гарантію про результат? Це не можливо при демократії", – підкреслив він.

Втім, Шульц підкреслив, що Європарламент не збирається блокувати ухвалення угоди щодо вимог Британії до реформування ЄС.  

"Європарламент не має права вето, і я б повністю відкинув таку риторику", - додав Шульц.

Видання нагадує, що Кемерон зустрівся з Шульцем і євродепутатами від трьох основних партій до проведення переговорів з президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером щодо досягнення угоди про реформування ЄС, яка могла б допомогти зберегти Британію в ЄС.

Раніше повідомлялося, президент Європейської ради Дональд Туск сподівається, що Велика Британія та інші країни ЄС досягнуть угоди, яка дозволить залишити Сполучене Королівство в ЄС, на саміті в Брюсселі в кінці тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.