Греція відкидає "брехню ЄС" щодо поганого прикордонного контролю

Середа, 17 лютого 2016, 15:03

Грецький міністр з питань міграції Янніс Музалас звинуватив колег у країнах ЄС в лицемірстві і брехні щодо заяв про неналежне виконання процедур обробки даних у Греції мігрантів, які прибувають з Туреччини.

Про це він сказав у коментарі ВВС.

"Ці розмови, що ми не контролюємо свої кордони - це брехня. Ми маємо найкращий контроль морського кордону, ніж хто-небудь може мати ", - сказав Музалас.

Міністр також сказав, що це брехня, що Греція не має досить житла, щоб впоратися з напливом мігрантів.

Музалас наполягає, що основна причина з якої його уряд повільно реєстрував та ідентифікував мігрантів, полягає в тому, що ЄС не поспішав із наданням необхідного обладнання та персоналу.

"Чому зараз великий прогрес у реєстрації? Від 10% зареєстрованих мігрантів цифра зросла до 90%, тому що зараз вони привезли машини, які нам були потрібні, Eurodac (база даних відбитків пальців)", - сказав він.

Заява міністра пролунала напередодні завтрашнього саміту ЄС, де Греція буде звітувати про свої зусилля по реєстрацію мігрантів, багато із яких є біженцями з Сирії.

Як повідомлялося, ЄС зажадав від Греції здійснити комплекс заходів з удосконалення прикордонного контролю і привести його до належного рівня до травня.

Якщо цього не станеться, то деякі держави-члени ЄС обговорювали можливе виключення Греції з Шенгенської зони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: