Франція не поступиться Британії у питанні реформування Єврозони – прем’єр

Середа, 17 лютого 2016, 17:57

Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс заявив, що Франція не змінить своєї позиції щодо реформування підходів до вирішення питань у Єврозоні на вимогу Британії.

Проте, Вальс сподівається, що на найближчому саміті ЄС вдасться досягнути угоди щодо вимог Британії, передає Reuters.

Виступаючи перед французькими законодавцями, він повторив, що Париж буде наполягати на тому, щоб потенційна угода з Британією не мала жодного впливу на функціонування Єврозони і єдиного ринку Європи.

"Це можливо? Ми сподіваємося, що це так, тому що британський вихід був би шоком, наслідки якого для Європи важко уявити", - сказав Вальс.

"Це в інтересах Європи, в інтересах Франції, в інтересах Британії, щоб Сполучене Королівство залишилось в ЄС", – підкреслив він.

"Рекомендації, які були запропоновані головою Євроради Дональдом Туском маю прокласти шлях для взаємовигідного вирішення питання", - відзначив Вальс і додав, що компроміс ще потрібно знайти.

"Ще одним ключовий моментом для Франції у переговорах є забезпечення цілісності єдиного ринку Європи, зокрема, у сфері фінансових послуг, а також свободи пересування в межах ЄС", – додав Вальс.

Раніше повідомлялося, на думку канцлера Німеччини Ангели Меркель багато вимог Великої Британії щодо реформування ЄС є "виправданими і зрозумілими"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.