Меркель: залишити Британію в ЄС – національний інтерес Німеччини

Середа, 17 лютого 2016, 16:03

Канцлер Німеччини Ангела Меркель підкреслює, що в "національних інтересах" Німеччини зробити все для того, що Велика Британія залишилась в ЄС.

Про це вона заявила в середу, повідомляє Associated Press.

У своїй промові у парламенті країни, Меркель відзначила позитивні моменти від пропозицій Британії щодо реформування ЄС.

Вона також наголосила на тому, що зробить все для досягненну компромісу між Британією та ЄС щодо спірних питань.

"Німеччина зробить свій внесок, щоб досягнути на найближчому саміті ЄС результату, який влаштує всіх", - сказала вона.

"Я переконана, що в наших національних інтересах те, щоб Велика Британія залишалася активним членом сильного і успішного Європейського Союзу", - додала вона.

Меркель підкреслила, що Велика Британія є союзником Німеччини у сприянні підвищенню конкурентоспроможності та вільної торгівлі, і що "Європа потребує Великої Британії у питаннях зовнішньої політики і політики безпеки, адже ця країна рішуче відстоює наші цінності і інтереси у світі."

Як відомо, досягнувши реформування ЄС з урахуванням інтересів Сполученого Королівства, прем’єр-міністр Британії Девід Кемерон сподівається посилити свою позицію перед британськими євроскептиками. Потім він планує провести референдум щодо доцільності перебування його країни в ЄС.

Раніше повідомлялося, президент Європейської ради Дональд Туск сподівається, що Велика Британія та інші країни ЄС досягнуть угоди, яка дозволить залишити Сполучене Королівство в ЄС, на саміті в Брюсселі в кінці тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: