Мирні переговори щодо Сирії не поновляться наступного тижня

П'ятниця, 19 лютого 2016, 14:39

Мирні переговори щодо Сирії не відновляться в Женеві 25 лютого, як планувалося раніше, після того, як Туреччина активізувала транскордонні обстріли території, де переважно проживають курдські повстанці.

Про це заявив спеціальний представник ООН в Сирії Стаффан де Містура, повідомляє Associated Press.

За словами де Містури, він не може "реально" спонукати сторони сирійського конфлікту повернутися за стіл переговорів, "але ми маємо намір зробити це найближчим часом".

Де Містура зупинив останній раунд переговорів 3 лютого через серйозні розбіжності між сторонами, які посилюються зростанням повітряних бомбардувань і військовим наступом сірійських військ і їх союзників під прикриттям російських авіаударів.

"Нам потрібні реальні переговори про мир, а не просто розмови про переговори. Зараз американці і росіяни повинні сісти і узгодити конкретний план про припинення бойових дій", - сказав де Містура.

Як повідомлялося, 12 лютого під час переговорів контактної групи по Сирії в Мюнхені досягнуто домовленість  про припинення бойових дій в країні через тиждень, але реального припинення вогню не відбулося. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.