Норвегія і Росія не можуть домовитись щодо повернення мігрантів

Вівторок, 2 лютого 2016, 10:12

Норвегія і Росія не можуть домовитись про те, як бути з прохачами притулку, чиї прохання відхилила норвезька сторона.

Про це повідомляє The Local.

Норвегія на прохання з Москви тимчасово призупинила повернення мігрантів, в основному з Сирії, Афганістану, Ірану та Іраку, які в'їхали з Росії через Арктику.

Уряд в Осло ухвалив рішення, що мігранти, які проживали на законних підставах в Росії, або в'їхали до Росії легально, повинні бути негайно повернуті туди, на тій підставі, що Росія є безпечною країною.

Чиновники з обох країн зустрінуться в середу, щоб спробувати знайти рішення ситуації.

Москва заявила, що не буде приймати шукачів притулку, які прибули в Норвегію за безповоротними візами, в той час як Осло стверджує, що росіяни зобов'язані взяти їх назад згідно з двосторонньою угодою від 2008 року.

Ключовий елемент переговорів - чи візьме Росія на себе зобов'язання зупиняти іноземців без шенгенської візи, перш ніж вони перетнуть російський кордон і продовжать шлях до Норвегії.

У середу на зустрічі також буде розглянуто питання про те, що колишній дипломат МЗС Росії стояв за п'ятьма різними компаніями, які видали фальшиві дозволи на роботу близько 1000 сирійцям.

"Природно, ми хочемо отримати додаткову інформацію про те, що російська влада знала про це", - сказав представник МЗС Норвегії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: