Посольство України в Польщі вимагає пояснень щодо показу скандального фільму про Майдан

Понеділок, 22 лютого 2016, 08:17

Посольство України в Польщі висловило протест проти показу французького провокативного фільму про Майдан і вимагає пояснень від телеканалу TVN24, який показав фільм у своєму ефірі 21 лютого.

Про йдеться у заяві посольства, оприлюдненій на Facebook дипломатчиного представництва.

"Посольство України у Польщі розчароване недружнім жестом польського телеканалу TVN24, який сьогодні проявив неповагу до мільйонів українців, продемонструвавши в своєму ефірі брехливий та маніпулятивний фільм Поля Морейри "Україна: Маски революції", йдеться у заяві.

Посольство висловлює жаль з приводу того, що польський телеканалвирішив  "приурочити" показ фільму другій річниці Революції Гідності.

"Від редакції телеканалу TVN24 очікуємо пояснення, чому з безлічі існуючих об'єктивних картин про події Майдану було обрано саме цей брехливий витвір проросійської пропаганди, який ображає пам'ять про Героїв Революції Гідності. Просимо також в подальшому проявляти обачливість та не підігравати тим силам, які виступають не лише проти європейської України, але й проти європейської Польщі та дружніх українсько-польських відносин", – підкреслили в українському посольстві.

Нагадаємо, у неділю 21 лютого польський телеканал TVN24 показав у програмі "Ева Еварт радить: Документальне кіно у TVN24" скандальний французький фільм "Маски революції".

Як відомо, фільм Поля Морейри, який розповідав про події в Україні 2013-2014 років, вийшов на французькому телеканалі Canal+  1 лютого о 22:30 за місцевим часом.

Фільм відзнятий у дусі російської пропаганди та покликаний розповісти про "екстремістські націоналістичні батальйони в Україні, які стали загрозою для уряду", а також про "криваву бійню в Одесі".

Показ фільму викликав обурення у французьких журналістів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: