Екс-прем’єра Молдови залишили під арештом

П'ятниця, 26 лютого 2016, 13:33

Екс-прем’єр Молдови Володимир Філат залишиться під арештом.

Про це повідомляє видання Newsmaker.

Так, Апеляційна палата Кишинева в п'ятницю відхилила звернення адвокатів лідера ліберал-демократів Володимира Філата, які опротестували рішення суду столичного сектора Буюкани про продовження попереднього арешту політика ще на 90 діб.

Засідання Апеляційної палати з цього питання повинно було відбутися ще в середу. Адвокати Філата направили запит про перенесення через те, що один з представників сторони захисту перебував за кордоном, а без нього Філат не хоче брати участь в засіданні суду.

Саме через те, що Апеляційна палата не розглянула запит адвокатів колишнього прем’єра, засідання суду сектора Буюкани, де має продовжитися розгляд по суті справи, в якій фігурує Філат, перенесено з 25 лютого на 1 березня.

Як повідомлялося, суд Кишинева арештував Філата у жовтні минулого року. Потім арешт неодноразово продовжували.

Як повідомлялося, 15 жовтня Філата позбавили депутатського імунітету, після чого його на 72 години затримали співробітники Національного антикорупційного центру.

Прокуратура Молдови заявляє, що колишній прем’єр отримав хабарів загалом приблизно на $250 мільйонів від підприємця Ілана Шора, в обмін фактично передавши йому контроль над трьома банками країни.

Після цього із цих банків напередодні парламентських виборів у листопаді 2014 року зникла сума загалом на півтора мільярда доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.