Шведський генерал: на Балтиці можлива конфронтація армій РФ та НАТО

П'ятниця, 26 лютого 2016, 17:12

Головнокомандувач Збройних сил Швеції генерал Мікаель Бюден, що перебуває з візитом у Литві, попереджає, що провокаційні дії Росії і збільшена присутність НАТО в регіоні Балтійського моря можуть призвести до різних інцидентів.

Про це Бюден заявив в інтерв'ю агентству BNS в п'ятницю, повідомляє видання Delfi.

За словами генерала, Швеція не відчуває прямої військової загрози від Росії, однак він підкреслив, що інциденти можуть торкнутися і його країни.

"Ми не бачимо прямої військової загрози для Швеції. Проте життя в такому оточенні, де Росія нарощує сили, де Росія демонструє свої наміри використовувати військові засоби для досягнення політичних цілей і куди останнім часом прибуває все більше різних елементів ЗС НАТО, означає, що регіон Балтійського моря в даний час являє собою зону, в якій можливі тертя і конфронтація", — сказав Бюден.

"У такому випадку Швеція так чи інакше була б втягнута і ми готові взяти відповідальність разом з іншими країнами, розташованими навколо Балтійського моря", — сказав він.

За словами Бюдена, такі зіткнення можуть бути викликані діями Росії, які він назвав провокаційними.

В останні роки над Балтійським морем почастішали польоти російських військових літаків з вимкненими передавачами, крім того, вони наближаються на небезпечну відстань до шведських літаків, сказав командувач.

"Мені важко це прийняти і я не розумію, чому вони це роблять", — сказав шведський генерал.

НАТО в останні роки збільшив свою присутність в регіоні Балтійського моря. Союзники надсилають в регіоні все більше своїх військових, з 2014 року посилена натовська місія ППО країн Балтії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: