Посольство у Польщі підготувало ролик до другої річниці анексії Криму

Відео
Субота, 27 лютого 2016, 13:23

Посольство України в Польщі зняло до другої річниці окупації Росією Криму відеоролик польською мовою.

Ролик розміщено на сторінці посольства у Facebook, повідомляє Укрінформ.

У ньому посол Андрій Дещиця, а також активісти та громадські діячі кримськотатарського походження Недім Усейнов і Ленур Керимов аналізують два роки Криму під російською окупацією.

26 lutego- Dzień Oporu Tatarów Krymskich przeciwko okupacji rosyjskiej. W związku z powyższym zapraszamy do oglądania video na ten temat przygotowanego przez Ambasadę Ukrainy w Polsce.-----------26 лютого - День кримськотатарського опору російській окупації. Запрошуємо переглянути відео, яке до цієї дати підготувало Посольство України в Республіці Польща #CrimeaIsUkraine #КримцеУкраїна

Опубліковано Ambasada Ukrainy w Rzeczypospolitej Polskiej/Посольство України у Польщі 26 лютого 2016 р.

"Окупація й анексія Криму – це злочин, який вчинила Росія, і ми повинні пам’ятати, що вона вчинила це не вперше. Це було в 2008 року у Грузії. Тому, Росія повинна нести відповідальність за такі злочини, за порушення міжнародного права", - підкреслює Дещиця.

Представник польської фундації Міжнародної солідарності Недім Усейнов нагадав, що відбулося у Криму 26 лютого під будинком місцевого парламенту.

Як наголошує у фільмі координатор міжнародних програм у Гельсінській фундації прав людини Ленур Керимов, два останні роки у Криму – це постійний процес переслідування татар й українських активістів, які займають активну громадянську позицію і борються за те, щоб Крим повернувся до складу України. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: