В Єврокомісії теж шкодують про Абромавичуса - через реформи і... пінгвінів

Фото
Середа, 3 лютого 2016, 15:49

Єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом висловила жаль з приводу відставки міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса.

Про це вона написала на своїй сторінці у Twitter.

"Сумно, що український міністр Айварас Абромавичус йде. Він робив важливу роботу в питанні боротьби з корупцією. І він розділив мою пристрасть до пінгвінів", - зауважила єврокомісар.

Нагадаємо, під час візиту Мальмстрьом до Києва у листопаді минулого року вона отримала подарунок від Абромавичуса - фігурку пінгвіна у вишиванці.

 

Тоді єврокомісар відзначила, що фігурка займе "особливе місце у її колекції". Як відомо, єврокомісар має давню пристрасть до колекціонування фігурок пінгвінів.

Водночас єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганес Ган відзначив, що Абромавичус "відмінно робив свою роботу та був справжнім драйвером реформ".

Раніше у середу Абромавичус заявив про рішення піти у відставку. Однією з головних причин він назвав тиск і корупційну діяльність з боку заступник голови фракції БПП Ігоря Кононенка, який, за його словами, намагався взяти під контроль державні підприємства.

Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив про стурбованість Європейського Союзу з цього приводу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.