Міноборони РФ: Туреччина готує вторгнення в Сирію

Четвер, 4 лютого 2016, 16:07

Те, що відбувається на турецько-сирійському кордоні, говорить про інтенсивну підготовку до військового вторгнення Туреччини в Сирію.

Про це заявив в четвер офіційний представник міністерства оборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков, передає "РИА Новости".

"Ми маємо серйозні підстави підозрювати інтенсивну підготовку Туреччини до військового вторгнення на територію суверенної держави — Сирійської Арабської Республіки... Ознак прихованої підготовки турецьких збройних сил до активних дій на території Сирії ми фіксуємо все більше і більше", — сказав Конашенков журналістам.

За його словами, раніше Міноборони представив міжнародній громадськості неспростовні відеодокази, на яких турецькі самохідні артилерійські установки ведуть обстріл сирійських населених пунктів на півночі Латакії.

"Нас дивує, що балакучі представники Пентагону, НАТО і численних так званих організацій по захисту прав людини в Сирії, незважаючи на наш заклик прореагувати на ці дії, досі зберігають мовчання", — додав представник військового відомства.

Він також нагадав, що Міноборони Росії посилило ведення всіх видів розвідки в близькосхідному регіоні.

"Тому якщо хтось в Анкарі думає, що скасування польоту російських спостерігачів дозволить щось приховати, то це непрофесійно", — сказав Конашенков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мирні переговори щодо Сирії призупинили через атаки на Алеппо за участі РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.