Британія та Норвегія додатково виділять $2,9 млрд для Сирії

Четвер, 4 лютого 2016, 13:08

Велика Британія і Норвегія оголосили в четвер про надання додаткових $2,9 млрд. в якості допомоги для сирійців до 2020 року.

Про це повідомляє Reuters.

Організація Об'єднаних Націй сподівається залучити більше $7 млрд гуманітарної допомоги для Сирії тільки в цьому році. У Лондоні сьогодні відбудеться міжнародна конференція з питань кризової гуманітарної ситуації в Сирії.

Для європейських держав поліпшення гуманітарної ситуації в Сирії та сусідніх країнах розглядається як найважливіше завдання для скорочення стимулів для сирійців подорожувати до Європи.

Ми можемо забезпечити почуття надії, щоб зупинити людей, які думають, що вони не мають ніякого вибору, крім як ризикувати своїм життям в небезпечній подорожі в Європу", - сказав британський прем'єр-міністр Девід Кемерон, оголошуючи про новий Внесок у розмірі 1,2 млрд фунтів стерлінгів ($1,75 млрд).

Норвегія підтвердила свій намір надати $1,17 млрд протягом найближчих чотирьох років для  вирішення гуманітарної кризи.

"Якщо нам не вдасться прийняти рішучі заходи зараз, ситуація для мирних жителів Сирії та сусідніх з нею країнах буде тільки погіршуватися, і це вплине на все міжнародне співтовариство", - сказала прем'єр-міністр Норвегії Ерна Сольберг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: