У Сербії на акції протесту спалили прапори ЄС і НАТО

Фото
Четвер, 10 березня 2016, 10:43

Біля будівлі Верховного суду в Белграді прихильники лідера Сербської радикальної партії Воїслава Шешеля спалили прапори НАТО і ЄС.

Про це повідомляє сербське видання B92.

Суд мав розглядати справу Шешеля, однак з процедурних причин переніс засідання, однак Шешель і його прихильники все одно прибули під будівлю.

За словами Шешеля, Сербія після підписання угоди з НАТО втратила незалежність, тому на знак протесту він з прибічниками спалить прапори Альянсу і ЄС.

 
 

Воїслав Шешель чекає на слухання у справі його можливої екстрадиції до Міжнародного трибуналу щодо колишньої Югославії в Гаазі, де 31 березня має бути оголошено вирок першої інстанції за звинуваченнями Гаазького прокурора.

15 січня 2003 року Міжнародний трибунал для колишньої Югославії пред'явив Шешелю офіційне обвинувачення у злочинах, скоєних у 1991-1993 роках під час Югославської війни. Звинувачення в злочинах проти людяності і порушенні законів і звичаїв війни включало 14 пунктів, у тому числі причетність до насильницької депортації, грабежів і вбивств хорватів і боснійців.

У липні 2009 року Гаазький трибунал засудив Шешеля до 15 місяців в'язниці за неповагу до суду.

У жовтні 2011 року Шешеля засудили ще до півтора років ув'язнення за звинуваченням у розголошенні даних про інших 11 свідків.

Шешель відомий своєю дружбою з такими політиками націоналістичної орієнтації, як Жан-Марі Ле Пен і Володимир Жириновський. Його також називають одним з найбільш крайніх націоналістів Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.