Мер Гейдельберга пояснив свою розмову з консулом РФ про Крим

Четвер, 10 березня 2016, 19:54

Мер німецького міста Гейдельберг пояснив обговорення партнерських відносин із Сімферополем на зустрічі з генконсулом РФ намаганням знайти шляхи підтримки відносин із мешканцями міста.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

При цьому він заперечив "будь-які інтерпретації", які б вказували на визнання ним анексії Криму Росією.

"Чітка позиція федерального уряду Німеччини мною цілком та повністю підтримується: анексія Криму Росією відбулася з порушенням норм міжнародного права. У розмові з паном Булайом (генконсулом РФ у Франкфурті-на-Майні, - ред.) я не відступав від цієї позиції", - сказав Вюрцнер.

Приводом для дискусії щодо змісту зустрічі, зокрема і в українських ЗМІ, стало повідомлення офіційного сайту міста Гейдельберга про розмову Вюрцнера з Булайом, опубліковане ще на початку лютого цього року.

Згідно з ним, під час розмови йшлося і про бажання влади німецького міста співпрацювати з Сімферополем у низці "конкретних проектів", які, на думку Вюрцнера, "допомогли б повернутися до культури спільних відносин" між містами-побратимами.

Водночас у МЗС Німеччини радять владі міст країни уникати офіційних контактів, які б могли "прямо чи не прямо" інтерпретуватися як визнання анексії Криму Росією.

У відомстві також однозначно виступають проти підтримки будь-яких офіційних контактів з самопроголошеною "де-факто владою" Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.