Терорист Брейвік судитиметься з Норвегією через "нелюдське поводження"

Вівторок, 15 березня 2016, 09:51

Терорист Андерс Брейвік, який відбуває 21-річний термін за вбивство 77 людей, оскаржить в суді у вівторок "нелюдське поводження" з боку Норвегії.

Про це повідомляє Reuters.

Зокрема масовий вбивця стверджує, що його ізоляція в тюрмі Скіен порушує заборону на "нелюдське і принижуюче гідність поводження" згідно з Європейською конвенцією з прав людини.

"Він хоче контакту з іншими людьми", - заявив  його адвокат, Ойстейн Сторвік,журналістам перед початком судового розгляду, який проходитиме в переобладнаному спортзалі в'язниці Скіен, на південь від Осло, де Брейвік перебуває під вартою.

Водночас Генеральна прокуратура стверджує, що "немає жлдних свідчень, що позивач має фізичні чи психічні проблеми, що виникли в результаті умов утримання у в'язниці".

Варто зауважити, що Брейвік перебуває ув'язнення в трикімнатній камері з телевізором і комп'ютером, але без доступу в Інтернет. Йому дозволено виходити на подвір'я для виконаня фізичних вправ.

Він може зустрічатися лише з охоронцями та медичним персоналом, навіть д адвокатом Брейвік розмовляє через скло.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Брейвік оголосив голодування "до самої смерті"  через погіршення умов утримання у в'язниці.

Як відомо, Брейвік є організатором і виконавцем теракту в Осло в 2011 року, внаслідок якого загинули 77 осіб, а 151 отримала поранення.

В 2012 році Брейвіка засудили до 21 року позбавлення волі з правом продовження тюремного строку необмежену кількість разів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: