Поліція Латвії відпустила Філліпса, йому можуть заборонити в'їзд до країни

Середа, 16 березня 2016, 17:16

Поліція Латвії відпустила затриманого сьогодні у Ризі скандально відомого журналіста телеканалів Russia Today і "Звезда" Грема Філліпса.

Про це повідомляє Delfi.

Прес-секретар поліції повідомив, що на Філліпса за порушення громадського порядку під час ходи та ігнорування зауважень поліції склали протокол про адміністративне порушення.

На нього може бути накладений штраф до 280 євро або призначений адміністративний арешт на строк до 15 діб. Покарання Філіпсу визначить суд.

Фото Delfi 

Тим часом Поліція безпеки Латвії розглядає можливість включити Філліпса в "чорний список", що не дозволить йому в'їжджати в Латвію. Міністр внутрішніх справ Ріхард Козловскіс заявив, що підстави для цього є.

Як повідомлялося, Філліпса затримали сьогодні у Ризі за провокації, які він намагався вчинити біля пам'ятника Свободи під час заходів до дня пам'яті легіонерів.

Нагадаємо, у липні 2014 року Служба безпеки України затримала Філліпса і прийняла рішення про його видворення за межі України із забороною в'їзду на три роки.

При цьому сам Філліпс спочатку стверджував, що йому не загрожує депортація. Після цього Філліпс повернувся в Росію, а звідти - на Донбас і продовжив роботу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.