Суд ЄС дозволив Німеччині призначати мігрантам місце проживання

Середа, 2 березня 2016, 08:50

Європейський суд у Люксембурзі ухвалив рішення за яким влада може призначати мігрантам місце проживання задля полегшення їхньої інтеграції у німецьке суспільство.

Про це повідомляє Reuters.

У рішенні суду, ухваленим після звернення Німеччини, йдеться про окрему категорію біженців, які мають обмежений статус, а не постійний притулок.

Федеральний адміністративний суд Німеччини направив справу двох сирійців, які прибули в Німеччину в 1998 та 2001 роках, до Люксембургу для перевірки сумісності їхнього "обмеженого" статусу с законами ЄС. Відповідно до німецького законодавства, додаткова допомога біженцям пов'язана з вимогами до місця їхнього проживання.

Відтак, уряд Німеччини розглядає це рішення, як підтвердження права влади адміністративними рішеннями визначати місця для розселення мігрантів.

Це рішення є дуже важливим для Німеччини, оскільки урядова коаліція в Бундестазі планує поширити практику примусового розселення на більшість осіб, що отримали притулок. За задумом німецької влади це має допомогти уникнути скупчення біженців у великих містах.

Відомо, що міністерство внутрішніх справ Німеччини вже працює на відповідним законом. 

Раніше повідомлялося, що уряди Німеччини та Алжиру узгодили прискорену процедуру депортації алжирських громадян, яких не визнали біженцями в ФРН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: