Трамп і Клінтон перемагають у праймеріз "супервівторка"

Середа, 2 березня 2016, 09:37

Республіканець Дональд Трамп та демократ Гілларі Клінтон здобули впевнені перемоги на праймеріз "супервівторка".

Про це пише The New York Times.

Дональд Трамп переміг у Алабамі, Арканзасі, Джорджії, Массачусетсі, Теннессі, Вермонті й Вірджинії. Його суперник Марко Рубіо переміг у Міннесоті. Інший представник республіканців Тед Круз "виграв" Техас і Оклахому.

Гілларі Клінтон виграла в Алабамі, Арканзасі, Джорджії, Массачусетсі, Теннессі, Техасі і Вірджинії. Її суперник Берні Сандерс виграв у Колорадо, Міннесоті, Оклахомі і Вермонті.

Таким чином, як пише Reuters, республіканець Дональд Трамп і демократ Гілларі Клінтон, які здобули впевнені перемоги на попередніх виборах, які відбуваються у так званий "супервівторок", зробили впевнені кроки до того, щоб стати представниками двох найбільших партій США на майбутніх президентських виборах.

Як відзначає видання, перемога Клінтон була передбачуваною через серйозну підтримку, яку мають демократи з боку афро-американських виборців у південних штатах, як Арканзас, де вона і колишній президент Білл Клінтон почали політичну кар'єру.

Водночас, як пише Associated Press, перемога Трампа була досягнута на тлі серйозної критики від кількох республіканських губернаторів і сенаторів, які відмовилися говорити, чи будуть вони підтримувати Трампа.

Так, очільники Республіканської партії критикують мільярдера за його агресивну риторику.

Втім, саме агресивна риторика щодо мусульман та мігрантів, як показали опитування, стала головними козирем Трампа у більшості південних штатів.  

Сам Трамп, коментуючи свою перемогу, зазначив: "Я хотів би бачити Республіканську партію і всіх нас об'єднаними, бо коли ми разом, ніхто нас не переможе".

Нагадаємо, 1 березня в США відбувається один з найважливіших етапів президентської гонки - так званий "супервівторок".

Збори партійних активістів (кокуси) і первинні вибори (праймеріз) проходять в 12 штатах і Американському Самоа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.