В РФ кажуть, що у квітні делегація євродепутатів відвідає окупований Крим – ЗМІ

Понеділок, 21 березня 2016, 10:42

Делегація депутатів Європарламенту приїде в окупований Крим для участі в Ялтинському міжнародному економічному форумі.

 Про це повідомляє газета "Известия" з посиланням на віце-президента організації "Деловая Россия" Андрія Назарова.

"Зараз готується візит делегації Європарламенту на Ялтинський міжнародний економічний форум, який відбудеться 14-16 квітня в Криму" - сказав Назаров.

Як зазначається, участь європейської делегації в російських заходах такого типу, що проходять на території півострова, стане першим прецедентом після анексії Криму. До цього представники Європарламенту бували в Криму тільки з ознайомчою метою.

Як відзначає видання, в рамках зустрічі будуть обговорюватися перспективи економічних відносин у форматі Росія-ЄС, а також питання інвестиційного співробітництва і спільного ведення бізнесу.

Крім того, на форумі делегація європарламентарів з різних країн зможе показати, що не всі в Євросоюзі підтримують санкції проти РФ, повідомляє газета з посиланням на високопоставленого джерела в ЄС.

"Економічні відносини між Росією та Євросоюзом необхідні обом сторонам. Від санкцій страждають перш за все люди, тому необхідно зруйнувати цю блокаду і відмовитися від зведення політичних перешкод на шляху економічного співробітництва", — зазначило джерело.

Ялтинський міжнародний економічний форум проходитиме з 14 по 16 квітня. Очікується, що крім європейських політиків на ЯМЕФ-2016 будуть присутні представники бізнесу з 25 країн, у тому числі з Японії, Болгарії, Греції, Італії, Малайзії і Нікарагуа.

Як повідомлялося, МЗС України закликає усіх іноземних громадян чітко дотримуватися законодавства України та порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

"В Україні реагуватимуть на будь-які факти порушення встановленого порядку. До порушників будуть застосовані визначені законодавством України обмеження, зокрема шляхом заборони на в’їзд на територію України", - заявили в МЗС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.