Прокуратура Бельгії визначила особу спільника Абдеслама

Понеділок, 21 березня 2016, 14:07

Бельгійські прокурори заявили, що за допомогою аналізу ДНК визначили спільника терориста Салаха Абдеслама, підозрюваного в організації минулорічних нападів у Парижі.

Про це повідомляє ВВС.

24-річний чоловік на ім’я Назім Лаашрауі досі переховується. Його ДНК була знайдена в будинках, якими користувалися підозрювані джихадисти.

Прокуратура Бельгії повідомила, що у вересні минулого року Абдеслам двічі їздив в угорську столицю Будапешт на орендованому автомобілі.

У машині були ще двоє чоловіків, які використовували підроблені бельгійські посвідчення особи з іменами Самір Бузід і Софьян Каяль.

Тепер стало відомо, що Каянь – це насправді Лакрауі. Його ДНК знайшли на будинках у місті Овле і брюссельському районі Схарбек.

"Розслідування показало, що справжнє імя Каяля Назім Лаашрауі, який народився 18 травня 1991 року і, який їздив до Сирії в лютому 2013 року", - зазначили в прокуратурі.

Бельгійська поліція сказала, що справжнє ім’я Саміра Бузіді найбільш ймовірно Мохамед Белькаїд. Він був убитий поліцейським снайпером під час рейду в Брюсселі 15 березня.

Як повідомлялося, терорист Салах Абдеслам, який є головним підозрюваним в організації низки терактів у Парижі в листопаді 2015 року, 18 березня був затриманий у Брюсселі.

Абдеслам та його спільник, які були поранені в п'ятницю під час затримання, у суботу були виписані з лікарні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.