В Туреччині заявили про "союз ІДІЛ та курдів", попри їх ворожнечу

Середа, 23 березня 2016, 10:26

Силовики Туреччини затримали трьох чоловіків, яких підозрюють у підготовці нових терактів і звинувачують у причетності до ІДІЛ, при тому, що вони повʼязані з Робітничою партією Курдистану.

Про це повідомляє Anadolu.

Операцію по затриманню трьох громадян Туреччини, Іраку і Сирії спільно провели спецслужби Туреччини та Німеччини.

Турецька влада вважає, що троє затриманих пов'язані з Курдською робітничою партією і одночасно є членами турецького осередку ІДІЛ. Робітнича партія Курдистану заборонена в Туреччині, оскільки турецька влада вважає її терористичною організацією.

Відзначимо, що курди є непримирими ворогами з терористичною організацією ІДІЛ, яка займає значну частину території Сирії.

Бойовики ІДІЛ неодноразово демонстрували показову жорстокість у боротьбі з курдами.

За словами відомого журналіста Османа Пашаєва, заявити про те що курди є союзниками ІДІЛ, все одно, що прирівняти "батальйон "Азов" до "Самооборони Криму".

Вот и не верьте теперь в конспирологию. Анатолийское агенство сообщает о задержании в Стамбуле трех мужчин, которые гото...

Опубліковано Osman Pashayev 22 березень 2016 р.

Раніше повідомлялося, що президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що РПК та інші групи співпрацювали з "Ісламською державою" і повернулися до Туреччини, тому що їм не вдалося досягти своїх цілей в інших країнах регіону.

Як повідомлялося, 19 березня у Стамбулі стався теракт, жертвами якого стали 5 людей та 36 отримали поранення. Тижнем раніше в Анкарі в результаті теракту загинули 37 людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: