Брюссельські терористи планували створити "брудну бомбу" - ЗМІ

П'ятниця, 25 березня 2016, 14:33

Терористи-смертники Халід і Брахім аль-Бакрауї, які підірвали себе у брюссельських метро та аеропорту 22 березня, імовірно планували створити "брудну бомбу".

Про це пише британське видання The Times з посиланням на свої джерела.

За даними видання, бельгійська влада відкликала перепустки одинадцяти співробітників бельгійської атомної станції "Тіанж" після рейдів, в результаті яких був затриманий терорист Салах Абдеслам.

Брати Аль-Бакрауї мали відношення до відеоспостереження за людиною, яка мала доступ до радіоактивних ізотопів в національному ядерному дослідницькому центрі Бельгії.

Десятигодинний матеріал, знятий в результаті цього спостереження, знайшли у заарештованого в листопаді минулого року Мохаммеда Баккалі.

Слідчі вважають, що Баккалі був близький до Брахіма аль-Бакрауї. Крім того, він, як вважається, мав відношення до планування паризьких атак.

"Коли ти починаєш знімати таку людину, як це робили вони, логічним наслідком цього є те, що вони хотіли викрасти цю людину і отримати радіоактивний матеріал", - сказав виданню представник Федерального агентства з ядерного контролю.

Раніше бельгійські ЗМІ теж повідомляли, що брати аль-Бакрауї встановили приховані камери навпроти будинку директора бельгійської атомної програми.

Проте, за їхніми даними, терористи зробили це через те, що планували напад на бельгійські АЕС.

Нагадаємо, після терактів в Брюсселі було частково евакуйовано працівників бельгійської АЕС "Тіанж". Про причини евакуації не повідомлялося.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.