Саміт ЄС-Туреччина: "балканський маршрут" міграції не буде закритий

Вівторок, 8 березня 2016, 11:42

Під час саміту ЄС-Туреччина його учасники вирішили не оголошувати закритим так званий балканський маршрут для нелегальних мігрантів.

Як повідомляє Deutsche Welle, в остаточному варіанті документа, який оприлюднили вранці 8 березня у Брюсселі, йдеться лише про те, що "неконтрольовані потоки мігрантів за маршрутом через Західні Балкани повинні бути зупинені".

Варто відзначити, що проти оголошення "балканського маршруту" закритим заперечували в першу чергу, Німеччина і Греція.

Канцлер ФРН Ангела Меркель підкреслила, що така позиція означала згоду з розкритикованими односторонніми діями Австрії та низки балканських держав щодо запровадження квот на допуску біженців на свою територію, а також щодо закриття кордонів.

Також варто додати, що учасники саміту в Брюсселі оголосили одним з пріоритетів повернення до функціонуючої Шенгенської зони до кінця 2016 року. Греції будуть виділені додаткові кошти для охорони зовнішніх кордонів ЄС, у тому числі з Албанією та Македонією.

Раніше повідомлялося, що лідери ЄС на міні-саміті з міграції ЄС-Туреччина, який відбувся у понеділок 7 березня досягли значного прогресу в переговорах з Туреччиною щодо майбутньої угоди для зменшення напливу мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: