Польща відзначає шості роковини Смоленської катастрофи

Неділя, 10 квітня 2016, 13:25

Сьогодні в Польщі вшановують памʼять про загиблих у Смоленській катастрофі, що сталася 6 років тому.

Про памʼятні заходи, які відбулися у Варшаві, повідомляє Польське радіо.

Повідомляється, що до Президентського палацу у Варшаві прибули прем’єр-міністр Беата Шидло, і лідер партії "Право і справедливість", брат загиблого президента Ярослав Качинський та численна делегація з міністрів, політиків, також група людей з державними прапорами і портретами жертв катастрофи.

Також повідомляється про те, що президент Польщі Анджей Дуда у неділю вранці взяв участь у молитві і поклав квіти до могили президентської пари Лєха та Марії Качинських у Кракові.

Памʼять про загиблих вшанував і польський Сейм. До меморіальних таблиць, присвячених депутатам і маршалові Сейму третього скликання Мацєєві Плажинському, поклали квіти парламентарії клубу опозиційної Громадянської платформи – віце-голова партії Томаш Сємоняк, віце-маршал Сейму Малґожата Кідава-Блонська і депутатка Івона Слєдзінська-Катарасінська. 

Як повідомлялося, новий уряд Польщі нещодавно поновив розслідування Смоленської катастрофи. 31 березня у варшавському суді у справі про Смоленську катастрофу звинуватили 5 колишніх чиновників.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року в катастрофі Ту-154 у Смоленську загинуло 96 осіб, серед яких президент Польщі Лех Качиньський з дружиною, керівники всіх родів військ, начальник генерального штабу, представники Сейму і Сенату, канцелярії президента, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качаровский, представники вищого військового командування, політичних партій, громадські та релігійні діячі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.