Литва заявила про порушення вертольотами РФ свого повітряного простору

Четвер, 14 квітня 2016, 14:19

12 квітня Литовська армія отримала повідомлення від Служби охорони державного кордону при МВС про те, що державний кордон Литви з боку Російської Федерації три вертольоти.

Про це повідомляє Delfi.lt.

Глава СОДК Ренатас Пожела розповів, що вертольоти з землі зафіксував прикордонник, який і надав усю інформацію.

"Ми візуально зафіксували це, і передали інформацію повітряним силам. Прикордонник оцінив ситуацію, що це було порушення кордону, але ми говоримо про можливе порушення, а підтвердити або спростувати це мають військові", - сказав він.

За його словами, вертольоти були без розпізнавальних знаків.

Представник Об'єднаного штабу ЗС Литви Томас Пакальнишкіс сказав, що поки військові спираються тільки на інформацію прикордонників.

"Поки ми можемо спиратися лише на інформацію, надану прикордонниками – при патрулюванні вони бачили три вертольоти візуально, але ніякі прилади їх не зафіксували, можливо, тому, що вони летіли дуже низько, а може, навіть не було порушення кордону, це поки тільки підозри. Поки ми не можемо назвати і моделі вертольотів, так як вони були помічені з великої відстані",  - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Литві затвердили нову військову стратегію, згідно з якою Росія є найбільшою загрозою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.