Автомобілі з Придністров'я реєструватимуть в Молдові

Вівторок, 19 квітня 2016, 14:50

Автомобілі з Придністровського регіону будуть реєструвати в Молдові для забезпечення їх вільного пересування по світу.

Про це заявив прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп на зустрічі з главою дипломатичної служби Міністерства закордонних справ Великої Британії Саймоном Макдональдом, передає NOI.md.

Сторони серед іншого обговорили врегулювання придністровського конфлікту і забезпечення ряду вигідних для жителів регіону умов.

З цього питання Філіп знову підтвердив позицію уряду Молдови про вирішення конфлікту можливе виключно політичним шляхом, у форматі "5+2".

Він також відзначив той факт, що встановлені на цей рік пріоритети включають реєстрацію автомобілів з Придністровського регіону Молдови для надання їм можливості вільно пересуватися по світу, визнання дипломів, виданих вищими навчальними закладами регіону та забезпечення взаємопідключення мереж стаціонарного телефонного зв'язку обох берегів Дністра.

Слід зазначити, що влада Молдови в кінці серпня 2015 року ввела заборону на проїзд автомобілів з придністровськими номерами через кордон з Україною і Румунією, пояснивши це необхідністю дотримання міжнародних норм. Це рішення в Тирасполі назвали дискримінаційним, що створює об'єктивні проблеми і перешкоди для свободи пересування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.