Рейтинг партії Меркель найнижчий за 5 років – опитування

П'ятниця, 22 квітня 2016, 11:25

Рейтинг партії Християнсько-демократичний союз (ХДС), яку очолює канцлер Німеччини Ангела Меркель, на сьогодні становить 33%, що є найнижчим показником з 2011 року.

Про це свідчать результати опитування служби Infratest dimap.

Динаміка показує, що за останній тиждень рейтинг партії Меркель знизився на 1% і нараз становить 33%, що є найнижчим показником з 2011 року, коли рейтинг ХДС становив 32%.

Другою за популярністю у Німеччині на сьогодні є Соціал-демократична партія Німеччини - 21%.

При цьому євроскептики "Альтернатива для Німеччини" опинилися на третьому місці за популярністю, якби вибори відбулися сьогодні, то ця партія набрала 14% голосів виборців.

Також повідомляється, що "зелених" підтримують - 12% опитаних, німецькі ліві отримали результат у - 8%, позапарламентська опозиція в особі Вільної демократичної партії має підтримку 7% респондентів.

Соціологи також відзначають, що 47% громадян Німеччини впевнені у тому, що нинішній уряд здатний вберегти населення від терористичних атак. Також 46% впевнені, що офіційний Берлін тримає під контролем ситуацію з біженцями.

В опитуванні Infratest dimap брали участь 1011 осіб.

Раніше повідомлялося, що популярність Меркель знову почала зростати, проте це жодним чином не відобразилось на зниженні рейтингу її партії ХДС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.