Естонія знову відправить військовослужбовців до Іраку

Субота, 23 квітня 2016, 17:35

Міністерство оборони Естонії направило до парламенту законопроект, згідно з яким найближчим часом в Ірак можуть бути відряджені як мінімум шість військових інструкторів.

Про це повідомляє видання Delfі.

Про надсилання військових в Ірак Естонію попросили збройні сили Данії.

Естонські військовослужбовці закінчили нести службу в Іраку з закінченням в країні останньої військової кампанії в 2011 році, і з тих часів Естонія направляла в Ірак тільки зброю і боєприпаси.

Як зазначив голова оперативного відділу Генерального штабу Сил оборони Естонії Арон Кальмус, урядові війська Іраку сьогодні знаходяться в настільки поганому стані, що підготовку особового складу необхідно починати практично з нуля.

"Ми зможемо взяти участь у підготовці штабного офіцерського складу, але місія в Іраку за своєю суттю мало чим буде відрізнятися від місії в Малі" – сказав він.

"Йшлося і про додатковий внесок в особі штабних офіцерів, але їх місія поки на стадії планування, а в даний момент у нас сформовано підрозділ з інструкторів, який готовий негайно відправитися до Іраку навчати місцевих військових вести боротьбу з ІДІЛ", — розповів Кальмус.

Дата їх вильоту в Ірак залишається поки що відкритою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.