НАТО може розпочати біля Лівії операцію для стримування мігрантів - ЗМІ

Понеділок, 25 квітня 2016, 15:50

Північно-Атлантичний альянс за три місяці має розпочати військово-морську операцію біля берегів Лівії для того, щоб закрити так званий західний середземноморський маршрут мігрантів до Європи та розпочати масову репатріацію мігрантів з Італії.

Про це заявив італійський міністр оборони Роберт Пінотті, повідомляє Associated Press.

З такою заявою очільник міністерства оборони Італії виступив напередодні зустрічі лідерів США, Великої Британії, Франції, Німеччини та Італії в Ганновері.

"Ми звернулися до НАТО з пропозицією провести операцію Active Endeavour біля берегів Лівії, на зразок тієї морської операції, що зараз проводиться в східній частині Середземного моря", – заявив Пінотті, додавши, що ідея була сприйнята позитивно.

Він також наголосив, Італія очікує, що план має бути затверджений Варшавському саміті НАТО, який має відбутися у липні цього року.

"Цей план є частиною більш широкої італійської стратегії, щоб не просто зупинити мігрантів з Лівії, а й повернути їх на батьківщину. Особливу увагу в цьому контексті буде приділено створенню центрів для реінтеграції біженців", – резюмував міністр.

Раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ та міністри оборони країн-членів Європейського Союзу прагнуть посилити підтримку лівійського уряду та ефективніше боротися із контрабандистами, що переправляють морем мігрантів з Африки до Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.