Прес-секретар МЗС Польщі очолив державну інформаційну агенцію

П'ятниця, 29 квітня 2016, 13:36

Анджей Дмоховський, який раніше обіймав посаду речника МЗС Польщі, переміг у конкурсі на посаду глави державної інформаційної агенції Польщі (Polska Agencja Prasowa - PAP).

Про це повідомляє Rzeczpospolita.

На посаді речника зовнішньополітичного відомства Польщі Дмоховський працював з листопада 2015 року. Окрім того, він відомий як публіцист, зокрема, видання Nowy Dziennik в Нью-Йорку, TVP i Gazety Polskiej.

Новий голова РАР у своєму Twitter вже прокоментував своє призначення.

Він подякував керівництву МЗС та колективу відомства за плідну роботу, а також зазначив, що сподівається перетворити державне інформаційне агентство Польщі на "сучасну та ефективну організацію, що надає ЗМІ на національному і міжнародному рівні повну інформацію про Польщу та формує її позитивний імідж у світі".

Нагадаємо, 7 січня 2016 року президент Польщі Анджей Дуда підписав поправки до закону про теле- і радіомовлення, розкритиковані ЄС.

1 січня була ухвалена нова редакція закону, що регулює діяльність державних ЗМІ.

Прийняті поправки до закону, які були запропоновані депутатами правлячої партії "Право і справедливість", передбачають, серед іншого, дострокове закінчення повноважень членів правління і наглядової ради Польського телебачення та Польського радіо.

Законом передбачається, що членів правління та наглядової ради державних ЗМІ буде затверджувати міністр держскарбниці.

Таким чином, закон скасовує можливість проведення конкурсів на ці посади. Крім того, змінами до закону передбачається скорочення кількості членів правління і наглядової ради державних медіа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: