Меркель: ЄС змушений змінити політику сусідства через наплив мігрантів

П'ятниця, 8 квітня 2016, 16:48

Масовий наплив до Європи мігрантів з Близького Сходу та Північної Африки змусить Євросоюз змінити так звану політику сусідства, яку ЄС реалізує відносно 18 країн, серед яких і Україна.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель напередодні зустрічі з представниками громадських організацій, що відповідають за прийом та підтримку біженців у Німеччині, повідомляє Deutsche Welle.

"Нам треба буде проводити зовсім іншу політику сусідства", - заявила  Меркель.

Детальніше на тему потенційних змін голова німецького уряду говорити не стала, проте додала, що ЄС буде створювати умови, які сприятимуть стабільності в суміжних державах. Вона також наголосила на тому, що Брюссель "має підвищити безпеку і охорону на зовнішніх кордонах Союзу".

Як відомо, концепція європейської політики сусідства, закріплена в її редакції від 2003 року, стосується 18 держав: від Алжиру, Тунісу, Сирії та інших країн на півдні до учасників програми "Східного партнерства" ЄС - Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови і України. 

Нагадаємо, наприкінці минулого року високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні заявила, що європейська політика сусідства (ENP) в своєму новому вигляді буде більше сфокусованою на співпраці в сфері безпеки, а також боротьбі з міграцією та її причинами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.