Польща втратила $100 млрд від діяльності попередньої влади – премʼєр

Середа, 11 травня 2016, 12:52

Економічні втрати Польщі за 8 років правління попередніх урядових коаліцій становлять приблизно 340 млрд злотих, або 100 млрд дол.

Про це заявила прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло під час свого виступу в Сеймі Польщі, повідомляє TVN24.

"Обов'язок будь-якої влади - це звіт за виконання своїх обіцянок. Однак, перш ніж опозиція, і я говорю про дві партії: PO і PSL, почне засуджувати діяльність нинішнього уряду, добре б було, щоб вона сама відзвітувала за восьмирічний період, коли вона керувала країною і роздавала обіцянки", - підкреслила вона.

Шидло звинуватила нинішню польську опозицію, яка вісім років була при владі до останніх парламентських виборів, у тому, що і "Громадянська платформа" (РО), і її союзники по коаліції "Польська селянська партія" (PSL) уникають відповідальності за свою діяльність.

"Підсумувати  період правління PO-PSL можна трьома словами: егоїзм, жадібність, презирство", – наголосила польський премʼєр.

Економічні втрати від правління попередньої урядової коаліції Шидло оцінила в 340 млрд злотих (близько 100 млрд дол.).

"За нашими оцінками, поляки під час правління урядів PO-PSL втратили 340 млрд злотих… Ці гроші були витрачені даремно", - додала вона.

"Вісім років ви будували теоретичну державу… Ви будували державу ситої влади, де правляча еліта почувається добре, але громадяни та їх потреби не враховуються … (поляки) не заслуговують на те, що їх останні вісім років дурили, або ігнорували.

Для вас важлива була ваша вигода, ваші справи, інтереси, задоволення. А ці вісім років - це могли би бути вісім років дії програми 500 plus, 5 тис. новозбудованих дитячих садків, 250 нових лікарень і 1500 км автомобільних доріг", – наголосила Шидло. 

Як відомо, на минулорічних парламентських виборах консервативна партія "Право і справедливість" змогла здобути більшість у парламенті Польщі і самостійно сформувати уряд.

Після цього правляча партія розпочала масштабні конституційні зміни, які були розкритиковані опозицією та ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.