Євродепутат від Польщі назвав Україну "справжньою загрозою для поляків"

Середа, 11 травня 2016, 14:43

Євродепутат від Польщі Януш Корвін-Мікке вважає, що Україна є "справжньою загрозою для поляків", в той час, як Росія є природним союзником Польщі.

Про це повідомляє Польське радіо.

"Відбулися зміни в геополітиці і тепер нашим ворогом є Україна, а не Росія. Росія, як ворог нашого ворога, є нашим союзником. Завдяки тому, що існує Росія, Україна, котра має територіальні претензії до польських східних земель, мусить 4/5 своїх військ тримати на сході. Це для нас добре", – заявив він телеканалу Polsat.

На думку голови партії КОРВіН, який, окрім всього, відомий своїми постійними антиукраїнськими висловлюванням та проросійською риторикою, "Україна становить для Польщі реальну загрозу".

"НАТО захопив Німецьку Демократичну Республіку, пізніше поглинув Польщу, Чехію, Угорщину, далі Литву, Латвію, Естонію, Румунію, Болгарію. НАТО просувається все ближче до Москви. Червоні лапи НАТО простягаються також тепер і на Україну. Росія боїться", – підкреслив Корвін-Мікке.

Нагадаємо, на початку лютого, українська прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом візиту польського євродепутата Януша-Корвіна Мікке до окупованого Криму.

Як повідомлялося, 10 грудня 2015 року євродепутат від Польщі Януш Корвін-Мікке прилетів до окупованого Криму. На анексований Росією півострів він вирушив через Москву.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.