Протиракетний щит НАТО у Європі не загрожує Росії - Столтенберг

Четвер, 12 травня 2016, 10:16

Система європейської протиракетної оборони НАТО не представляє ніякої загрози для російських стратегічних сил ядерного стримування.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє сайт Альянсу.

"Географія та фізика роблять неможливим для системи НАТО збивати російські міжконтинентальні балістичні ракети. Перехоплювачі надто нечисленні, та дуже далеко на південь або занадто близько до Росії, щоб це зробити", - сказав Столтенберг.

За його словами, Росія відмовилася від пропозиції НАТО щодо співпраці в області протиракетної оборони, включаючи створення спільних центрів і режиму забезпечення прозорості протиракетної оборони.

"Москва в односторонньому порядку припинили діалог з НАТО з цього питання в 2013 році. НАТО буде продовжувати діалог з Росією. І зараз, коли напруженість висока, зберігати канали зв'язку відкритими дуже важливо", - відзначив генсек НАТО.

У той же час Столтенберг підкреслив, що НАТО буде продовжувати зміцнювати оборону, щоб убезпечити союзників від будь-яких загроз, в тому числі і від балістичних ракет.

Як повідомлялося, сьогодні в Румунії на американській військовій базі в Девеселу відбудеться церемонія запуску європейської системи протиракетної оборони Aegis.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.