Спецслужби Польщі стежили за нинішнім міністром оборони

П'ятниця, 13 травня 2016, 13:11

За часів попередньої влади спецслужби Польщі стежили за нинішнім міністром оборони Польщі Антоні Мацеревичем, який є представником правлячої партії "Право і Справедливість".

Про це повідомляє Wirtualna Polska з посиланням на власні джерела в уряді Польщі.

"На сто відсотків можна сказати, що за Антоні Мацеревичем стежили", – заявив співрозмовник видання.

За інформацією видання, як свідчать результати аудиту діяльності попереднього уряду, прізвище нинішнього глави Міноборони Польщі є у списку 20 осіб (пізніше розширеного до 40), за якими Служба військової контррозвідки у часи правління Громадянської Платформи та Польської народної партії встановила стеження.

"Спецслужби були зацікавлені Мацеревичем через його прагнення ліквідувати Військову інформаційну службу і перевірити людей, які працювали на цю службу", - припускають у військовому відомстві.

"Справа стеження може стосуватися, зокрема, подій з 2007 року, коли база даних оперативних начебто була незаконно скопійована при ліквідації Військової інформаційної служби і передачі її повноважень і баз даних до сфери відповідальності Служби військової контррозвідки. Також можливо, що за Мацеревичем стежили у звʼязку з його активністю щодо розслідування катастрофи під Смоленськом", – додав співрозмовник видання у Міноборони.

Раніше повідомлялося, що за словами прем'єр-міністра Польщі Беати Шидло, економічні втрати країни за 8 років правління попередніх урядових коаліцій становлять приблизно 340 млрд злотих, або $100 млрд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: