З табору мігрантів у Парижі поліція вивезла більше 1000 людей

Понеділок, 2 травня 2016, 14:46

Поліція переселила понад тисячу людей з нелегального табору мігрантів біля станції паризького метро. За останні місяці табір був розібраний вже втретє.

Про це повідомляє AFP.

Близько шостої ранку, людей, які жили в наметах біля станції метро Сталінград на півночі Парижа помістили в автобуси, щоб відвезти в центри прийому біженців. За даними поліції, жодних значних інцидентів не сталося.

Близько 150 співробітників поліції були задіяні в операції з переселення мігрантів, в основному з Судану та Афганістану.

За даними поліції, в таборі напередодні ввечері було близько 500 осіб, але в понеділок там зібралися 1350 людей, ймовірно, мігранти з іншої частини Парижа, які висловили бажання переїхати до центрів для біженців.

Близько 80 тисяч людей попросили притулку у Франції в 2015 роцы, але вона через масовий приплив мігрантів постраждала менше, ніж її європейські сусіди за останні 18 місяців.

У головному таборі мігрантів у Франції, так званих "джунглях" у північному порту Кале, зараз знаходяться близько людей, за даними благодійних організацій, але уряд говорить, що цифра дуже завищена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: