У Кишиневі поліція евакуювала учасників гей-параду

Неділя, 22 травня 2016, 14:47

У центрі Кишинева поліція для уникнення сутичок між православними активістами та учасниками маршу ЛГБТ-спільноти "Без страху" вирішила евакуювати з центру міста учасників акції на підтримку прав сексуальних меншин.

Про це повідомляє News Maker.

У центрі сьогодні Кишинева відбувалися дві акції: марш солідарності ЛГБТ-спільноти та Фестиваль традиційної сім'ї, про проведення якого раніше повідомили представники Партії соціалістів Молдови.

Видання відзначає, що учасники гей-параду змінили запланований маршрут своєї ходи для того, щоб він не пролягав центром міста і щоб уникнути сутичок з так званими православними активістами, які є учасниками Фестивалю традиційної сімʼї.

Учасників маршу на підтримку прав ЛГБТ-спільноти почали кидати яйця на одному з перехресть зміненого маршруту.

А на перехресті Букурешть і Александрі на зустріч учасникам гей-параду вийшла "група православних активістів, яка налаштована вкрай агресивно". За інформацією видання, до учасників маршу ЛГБТ-спільноти рушила група приблизно з 15 молодиків спортивної статури.

На цьому перехресті знаходилися три автобуси в які поліція "евакуювала учасників маршу на підтримку ЛГБТ-спільноти".

В марші на підтримку сексуальних меншин взяли участь представники багатьох дипломатичних місій, які були шоковані поведінкою поліції і відмовилися "евакуюватися".

Куди евакуювали активістів ЛГБТ-спільноти наразі невідомо.

Видання також відзначає, що марші ЛГБТ-спільноти в Молдові традиційно проводяться в травні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.