Більшість британських економістів проти Brexit

Понеділок, 30 травня 2016, 12:44

Дев'ять із десяти провідних економістів Великої Британії попереджають про серйозні негативні наслідки для економіки країни від так званого Brexit, тобто виходу Британії з ЄС.

Про це пише Reuters.

"Результати опитування, проведеного газетою Observer серед понад 600 економістів Британії, стало серйозним аргументом для прем'єр-міністра Девіда Кемерона, який веде кампанію за те, щоб Британія залишилася в ЄС", – відзначає агенція.

За результатами опитування, 88% респондентів заявили, що можливий вихід Британії з ЄС та єдиного ринку ставить під сумнів перспективи економічного зростання країни протягом наступних п'яти років. Ще 82% зазначили, що Brexit призведе до зниження доходів населення.

Девід Кемерон, коментуючи результати опитування, відзначив: "Це опитування підтверджує переважну думку економістів - вихід з ЄС завдасть шкоди нашій економіці, знизить кількість робочих місць і призведе до підвищення цін".

Раніше повідомлялося, що Франція і Німеччина готують спільний план щодо майбутнього Євросоюзу після референдуму у Великій Британії, незалежно від того, чи вирішать британці піти з ЄС, чи залишаться у союзі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.