В ЄС поки не знають, чи вплине відставка Давутоглу на угоду з Туреччиною

П'ятниця, 6 травня 2016, 09:21

Європейський Союз поки що не впевнений, як відставка прем'єр-міністра Туреччини Ахмета Давутоглу вплине на договір, який він уклав із з ЄС щодо стримування міграції.

Про це заявила верховний представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні, повідомляє Euractiv.

"Ще трохи занадто рано, щоб визначити, чи буде відставка мати наслідки і які саме в цьому випадку", - сказала Могеріні під час візиту в Косово.

"Ми, зрозуміло, будемо обговорювати це в першу чергу з турецькою владою і разом визначати, як рухатися вперед", - додала вона.

Інші високопоставлені європейські чиновники неохоче коментували відставку людини, яка була  більш активною і гнучкою у переговорах щодо міграційної кризи, ніж президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган – хоч один із них прямо сказав, що відставка Давутоглу - "погана новина".

"Угода укладалася з Туреччиною, а не з Давутоглу. Ердоган також був залучений до переговорів", - сказав інший європейський чиновник.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу не буде висувати свою кандидатуру на позачергових виборах голови очолюваної ним Партії справедливості і розвитку, а це означає, що він залишить посаду очільника уряду.

Правляча партія Туреччини планує замінити Давутоглу на екстреному з'їзді в найближчі тижні і Ердоган планує призначити більш лояльного главу уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: