Резолюція Сенату щодо санкцій проти РФ свідчить про небезпечні тенденції - Клімкін

П'ятниця, 10 червня 2016, 08:22

Ухвалення Сенатом Франції резолюції про помʼякшення санкцій проти РФ свідчить про небезпечні тенденції в європейській політиці.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає "Укрінформ".

"Це все, звичайно, небезпечно. І всім важливо пам'ятати: політиків, які "годуються" росіянами, потрібно тримати в певних рамках... тобто юридично це рішення можна не враховувати, але політично ми повинні пам'ятати, що такі тенденції існують багато де. Ми повинні спільно проти них боротися", - заявив він.

Водночас, міністр підкреслив, що рішення було прийнято з міркувань внутрішньої політики і не має юридичних наслідків.

"Я був у Франції минулого тижня, розмовляв з багатьма, в тому числі і з сенаторами. Вказане рішення прийнято з міркувань суто внутрішньої політики, оскільки перед виборами наступного там багато бажають "пограти" з фермерами. А їм розповідають казки, що експорт у Росію падає через санкції, а не через безвідповідальну політику країни-споживача, її кризу, падіння цін на нафту і відсутність реформ", - пояснив Клімкін.

Він також додав, що сама резолюція, завдяки "друзям України" була значно змінена. І тепер там чітко прописано, що без виконання Мінських домовленостей пом'якшення санкцій для Росії не буде.

До того ж, за словами міністра, ця резолюція не має ніякої юридичної сили, що було підтверджено французьким державним секретарем.

Нагадаємо, 8 червня верхня палата парламенту Франції (Сенат) підтримала звернення до уряду країни з проханням поступово згорнути економічні санкції, впроваджені Європейським Союзом проти РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: