Швейцарія запустила проект підтримки профтехосвіти в Україні

П'ятниця, 10 червня 2016, 17:06

В Чернігові за підтримки швейцарських донорів відкрився навчально-практичний центр санітарно-технічної освіти за європейськими технологіями.

Про це ЄвроПравді повідомили у прес-службі Міністерства освіти України.

"Міністерство освіти і науки України спільно з партнерами-виконавцями та донорами українсько-швейцарського проекту "Державно-приватне партнерство для поліпшення санітарно-технічної освіти в Україні" офіційно відкрили Навчально-практичний центр (НПЦ) санітарно-технічної освіти за європейськими технологіями у Професійному ліцеї залізничного транспорту №5", – йдеться у повідомленні відомства.

У прес-службі додали, що відтепер у Чернігові щороку "готуватимуть спеціалістів-сантехніків найвищого професійного рівня, забезпечуючи доступ до європейських технологій і навчальних програм".

Українсько-швейцарський освітній проект "Державно-приватне партнерство для поліпшення санітарно-технічної освіти в Україні" спрямований на сучасну підготовку українських учнів професійних закладів за спеціальністю "слюсар-сантехнік", які навчатимуться та вдосконалюватимуть професійні навички на базі новітнього устаткування та за участі досвідчених швейцарських експертів.

Цей проект став для швейцарського уряду першим такого плану спільним з Україною проектом у сфері професійно-технічної освіти. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.