Фінляндія готова підтримати безвізовий режим з ЄС для України та Грузії

Субота, 11 червня 2016, 16:06

Фінляндія готова підтримати надання безвізового режиму з ЄС для України та Грузії, проте не може наразі підтримати безвізовий для Туреччини і Косово.

Про це заявив держсекретар Фінляндії Оллі-Пеккі Хейнонен, повідомляє Yle.

Як відзначив Хейнонен, Туреччина та Косово наразі не виконали всі умови для надання безвізового режиму з ЄС і тому питання залишається відкритим.

"Питання про введення безвізового режиму для Туреччини залишається відкритим", – так фінський держсекретар прокоментував результати зустрічі міністрів внутрішніх справ ЄС, яка відбулася 10 червня.

Втім, за словами Хейнонена, Фінляндія готова відразу надати безвізовий режим Україні і Грузії, оскільки ці країни виконали всі умови.

Як відомо, запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС відкладено щонайменше до осені, проте не виключені і подальші затримки.

Раніше стало відомо, що на плановому засіданні в Люксембурзі Рада Євросоюзу на рівні глав МВС (відбулося 10 червня) питання щодо безвізового для України просто не буде виноситися на голосування.

"Європейська правда" повідомляла, що деякі країни-члени ЄС хочуть синхронізувати рішення український безвізовий з іншими, масштабнішими рішеннями – зокрема, про загальний механізм призупинення безвізу.

В інтерв’ю ЄвроПравді посол України в ЄС підтвердив, що в Брюсселі обговорюють перенесення безвізового рішення щодо України.

Від представників декількох країн-членів пролунали різкі заяви, зокрема, глава МВС Франції заявив, що безвізовий для України – не питання найближчих місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.